Blog

JVM Ishockey

Posted on

I Sverige så ligger juniorishockey oss varmt om hjärtat. Framförallt så är det förknippat med julledighet och kanske med familjegemenskap. 2018/19 så spelas JVM i Kanada, och just Kanada på hemmaplan brukar vara tufft för Sverige. Senaste turneringen så förlorade Sverige, lite bittert, finalen mot just Kanada med 3-1.

Efterspelet blev surt för Sverige då Lias Andersson i förtvivlan kastade sin silvermedalj upp på läktaren. Detta resulterade i en 4 matcher lång avstägning, vilket dock inte kommer påverka Sverige i praktiken, då Andersson är för gammal för att delta i fler JVM turneringar. Återstår att se vem som kliver fram för Sverige denna turnering.

 

 

EM i friidrott

Posted on

Europamästerskapet i friidrott går i år i Berlin. Frågan är om det blir några svenska framgångar. Många har jobbat frö att kvala intill detta mästerskap, och därför är frågan om de verkligen kan pricka toppformen nu till mästerskapet. 2004 var perioden då Sveriges glansdagar i friidrott verkligen märktes. Med Stefan Holm, Carolina Kluft och Christian Olsson i spetsen. Vi får se vem som kan axla deras mantel i år.

Liverpool – Real Madrid CL Final

Posted on

Liverpool och Real Madrid kommer att göra upp om segern i årets Champions League. Real Madrid slog ut Bayern Munchen i sin semifinal och Liverpool besegrade Roma. Det blir riktigt ovisst i finalen, men Real Madrid gäller enligt många experter som en liten favorit i matchen.